De Sweet Bite

De Sweet Bite

Tuesday, September 16, 2014

Engagement Cake : Clash of Clans theme

choc cake with buttercream...
deco with fondant
theme : clash of clans
for nadila..
tq much2 ^^





Hana Aris


Saturday, June 21, 2014

Classic Banji Roll

Salam...
Alhamdulilah.. Classic Banji Roll kembali dalam produk DE SWEET BITE..
Untuk mereka yang mengidam nak makan banji roll.. nak test rasa apa tu banji roll.. bole order dengan kami.. Insya-Allah anda akan puas hati..
tapi jangan order last minit ye.. nanti stok da habis ^^

~ The Taste that Melt Your Heart ~
Hana Aris
www.facebook.com/desweetbite

Friday, January 24, 2014

EJEN diperlukan

DE SWEET BITE : Kepakaran kami membantu pencinta kek mendapat dan merasa KEENAKKAN kek COKLAT yang LEMBUT.. yang disapu KEJU dan dituang COKLAT CAIR dan bila makan sejuk2.. nyummmmmy .. dan AWAS kami tak bertanggungjawab jika anda KETAGIH nak makan Classic Cheese Choc Cake.. ^^

Kami juga menawarkan pada mereka yang ingin menjadi EJEN kami dengan keuntungan sehingga 30%..

PM kami laju2.. Fast Action Fast Result ^^
 

Hana Aris
016.7515204

HIDUP UNTUK MEMBERI

[ HIDUP UNTUK MEMBERI ]

Baru lepas tengok dr Azizan Osman aka ThorMelayu kat TV3.. serba sedikit yang dapat saya salin dan share :

# Nafas yang Allah bagi kita ni pinjaman.. TAK KENE BAYAR.. Apa yang patut kita buat ialah BERSYUKUR dan SUJUD padaNya

# Sebaik2 manusia ialah yang MEMBERI manfaat pada orang lain..

# Kekayaan sebenar ialah KEKAYAAN JIWA..

# Kolam jiwa kita semakin KECIK dan BERKELADAK bila banyak problem, ego, masalah2 masuk dalam hati..

# Nak besarkan kolam jiwa,

1. Syukur - Bila kita bersyukur, makin banyak lagi Allah bagi. Syukur ada ibu bapa.. pasangan.. anak2.. ada kerja.. masih hidup..

2. Sumbangan - memberi.. bila Allah bagi pinjaman NYAWA, kasih sayang, harta.. Allah nak kita sumbang pada orang lain..

3. Senyum - Paling penting SENYUM pada diri kita sendiri.. pastu BERI SENYUMAN pada orang lain..BERTERUSAN setiap masa..

# MEMBERI adalah misi hidup kita. Orang akan diingati bila dia banyak MEMBERI.. banyak MEMBERI MANFAAT pada orang lain.. DAO kata agak2 kalo kita meninggal dunia, berapa banyak orang yg datang?

# Tidak ada yang jatuh miskin kerana banyak memberi!!

4. Beri Salam.. the more u give.. the more u get.. pahamkan maksud SALAM.. ^^

5. Eratkan Silaturrahim..

6. Bagi KASIH SAYANG..

7. SEDEKAH / ZAKAT - Orang kaya aka JUTAWAN banyak bersedekah..

# Bila hati semakin BERSIH.. Kolam jiwa semakin BERSIH, tarikan magnet yang positif semakin banyak.. rezeki makin BERKAT dan semakin MEMBIAK.

8. BERBAKTI pada IBU BAPA..
- Bila kita berbakti pada ibubapa, Insya-Allah hati makin TENANG, rezeki makin MEMBIAK.. makin BERKAT.. Mesti bagi KASIH SAYANG yang LEBIH pada IBUBAPA kita. ingat IBU itu KERAMAT hidup kita.. minta ibu bapa doakan yang BAIK untuk DIRI KITA..

# perhatikan apa yang kita MAHU??
- kalau nak ILMU.. kita kene sharing ILMU apa yang kita tahu..
- kalau nak KASIH SAYANG.. kita kene kasih dan sayang orang sekeliling dan diri kita
- kalau nak DUIT.. kita kene bagi DUIT.. sumbang pada orang..

TAPI paling penting dalam mencari HARTA.. KEKAYAAN.. ialah bila kita tukar niat kita pada MENAMBAH NILAI hidup orang lain..

Ini yang saya rasa bila EJEN2 kami datang nak ambil stok Classic Cheese Choc Cake, sangat BERSYUKUR bila ejen2 sangat happy dengan keuntungan mereka..bila mereka ucap terima kasih pada kami, bila mereka tolong orang lain merasa CCCC, itu kepuasan pada pihak kami..Alhamdulilah..

Tu yang saya sempat salin.. heehe.. semoga sedikit perkongsian ini memberi sedikit ruang pada hati anda2 semua untuk lebih MEMBERI.. Hari ni hari jumaat... derma banyak2 ye..^^

Hana Aris..
016.7515204
#desweetbite
Pakar Classic Cheese Choc Cake.
~ Kepakaran kami membantu PENCINTA-PENCINTA kek untuk MERASA kek coklat yang LEMBUT.. yang DISAPU KEJU dan DITUANG COKLAT CAIR.. dan bila MAKAN SEJUK2.. nyuuuuummmy!! dan AWAS!!! Anda mungkin KETAGIH!

CAKAP - CAKAP

[ CAKAP-CAKAP ]

Saya kan.. pantang bukak FB kat pc.. dari nak buat kerja lain, terus jadi 'stalker' kejap.. sangat BEST bila baca status kawan2 sekeliling da berfikiran positif.. bab kata my mentor dr Azizan Osman aka ThorMelayu.. nak BERJAYA kene kawan BERJAYA.. nak KAYA kene kawan dengan orang KAYA.. yang penting MINDSET kita kene ubah.. boleh ke bole? ^^
sebab bila kita down, kita ada kawan2 yang akan menaikkan kita.. bila kita MENAMBAH NILAI hidup orang lain, Insya-Allah banyak yang baik2 datang pada kita.. amin.. Janji Allah itu PASTI.. The More u GIVE.. The MORE MORE MORE U get..

Banyak kawan2 saya da semakin maju setapak ke setapak.. dan semua banyak bisnesnya da 'HURU HARA'.. doakan bisnes saya semakin 'HURU HARA'.. ^^ yang penting kita ada PETA di tangan.. supaya bila kita SESAT, kita bole check balik PETA kita.. apa tu PETA? MATLAMAT kita.. kita mesti TULIS apa kita NAK CAPAI.. Insya-Allah dengan TINDAKAN YANG BERTERUSAN, MATLAMAT kita akan SENANG DICAPAI.. Insya-Allah..

Sepatutnya De Sweet Bite akan bukak booth pada 26-26 Jan 2014 di Angsana JB tapi ditangguhkan Insya-Allah pada 6-9 Feb 2014.. Nanti kami akan update infonya.. ^^

Saksikan mentor kami DR Azizan Osman aka THorMelayu di TV3 pada 9.30pagi.. yeay! miss his energy.. ^^

P/s: Istigfar 100x selawat 1000x n solat dhuha.. ^^

Hana Aris..
016.7515204
#desweetbite
Pakar Classic Cheese Choc Cake.
~ Kepakaran kami membantu PENCINTA-PENCINTA kek MENDAPATKAN dan MERASA keenakkan kek coklat yang LEMBUT.. yang DISAPU KEJU dan DITUANG COKLAT CAIR.. dan bila MAKAN SEJUK2.. nyuuuuummmy!! dan AWAS!!! Anda mungkin KETAGIH! 

Saturday, October 5, 2013

Saturday 5/10/2013 (0221)

Salam..Alhamdulilah.. Baru lepas posting untuk  jalankan satu kempem bisnes tanpa modal bagi 50 ejen terawal sekitar JB.. Mudah2an posting yang ditulis dapat memberi manfaat pada orang sekeliling... Sesungguhnya kepada Mu tempat kami meminta dan kepada Mu tempat kami berserah..

Ya Allah.. Jika rezeki kami masih berada di atas langit, kau turunkanlah ia.. Jika berada diperut muka bumi ini kau keluarkan lah ia, Jika terlalu sukar, kau permudahkanlah ia, Jika haram kau sucikanlah ia, Jika sikit Kau banyak kanlah ia, Kau Berkatilah rezeki yang kami terima dan semoga dengan rezeki kami terima dapat kami memberi manfaat pada orang sekeliling kami.. amin..


[BISNES TANPA MODAL]

Alhamdulilah.. dengan izin Allah DE SWEET BITE melancarkan satu kempen iaitu Bisnes Tanpa Modal untuk 50 orang TERAWAL sahaja untuk sekitar JB sahaja..

Produk yang ditawarkan ialah Classic Cheese Choc Cake.. Kek Coklat yang lembap di saluti dengan KEJU dan di tuang dengan COKLAT CAIR.

Konsepnya ialah ambil barang dahulu, dan bayar kemudian dalam masa yang ditetapkan.

Harga Jualan RM 5 aje!
Untung Ejen sehingga 40%..

Ciri2 Ejen yang DE SWEET BITE perlukan ialah orang yang POSITIF, NAK merubah hidup mereka, JUJUR, AMANAH dan sentiasa BERUSAHA..

Bagi yang BERMINAT bole PM di FB atau SMS/WASSAP

Ejen CCCC nama lokasi ic no hp no ke 016.7515204..

* Untuk JB pickup point di Taman Saujana berdekatan Taman Molek.
* Untuk sekitar KL & Selangor pickup point di CHERAS dan RAWANG.

Keep Smile
Hana Aris
Pakar dalam menghasilkan homemade kek

Sunday, September 8, 2013

Adakah anda dalam RAT RACE??






 Apa itu RAT RACE?

Pernah dengar tak istilah "Rat Race''?
Satu istilah yang memberi maksud "never ending" ataupun "tiada kesudahan.".

Seperti seekor tikus yang berlari dalam roda, di dalam sangkarnya...Yang tiada matlamat untuk bebas...Hanya berlari dan penat.. Cuma dapat makan dan minum.. Dan hidup dalam ketakutan, bimbang disakiti oleh tuannya..!Dia hanya habiskan masa hidupnya dengan berlari dalam roda sahaja.

Analogi ini sama bagi kita.
go to school..get into college..get a good grade..get a good job..make boss happy...get a good retirement plan...and die quietly ?.. Boring.

Habis itu, mana tanggungjawab kita sebagai Khalifah Allah di muka Bumi? Dan apa pula peranan kita sebagai saudara kepada muslim yang lainnya dan apa khidmat kita mewarisi perjuangan Rasulullah s.a.w? Janganlah sampai suatu hari nanti, kita menoleh kebelakang dan merenung masa yang telah dibazirkan sepanjang kita hidup sambil berkata, "Alangkah ruginya masa mudaku dihabiskan sebagai manusia yang hidup sekadar hidup sahaja.''

Ramai antara kita berhenti percaya untuk menjadi apa yang kita impikan.Tapi saya memilih untuk menjadi apa saja yang saya impikan.I want to be a highly successful person.For myself and fisabilillah for my deen.Insya-Allah..

I asked a friend, ''What do you wanna do when you grew up?''
He answered , ''I'm not sure. I have not decide it yet.''

You better decide it immediately ! Before someone decided it for you.When that happened, you cannot be yourself anymore.

Kita harus ingat Allah telah pun menetapkan rezeki kita.Cuma kita perlu usaha untuk mengambilnya.Buatlah apa-apa cara sekalipun asalkan halal.Air telah tersedia dalam cawan.Tapi air itu tidak akan masuk ke perut tanpa kita usaha untuk menyuapkan ke mulut.

Barangsiapa yang menghendaki kehidupan dunia dan perhiasannya, nescaya Kami berikan kepada mereka balasan pekerjaan mereka di dunia ini dengan sempurna dan mereka di dunia itu tidak akan dirugikan. Itulah orang-orang yang tidak memperoleh di akhirat, kecuali neraka dan lenyaplah di akhirat itu apa yang telah mereka usahakan di dunia dan sia-sialah apa yang telah mereka kerjakan. - surah Hud ayat 15 dan 16

~ sumber musafirdorks aka musafir hairan ~

* Mudah2an semakin ramai umat Islam yang menyumbangkan rezeki.. zakat untuk orang yang memerlukan..dan keluar dari RAT RACE.. amin..

- Hana -
FB : Pretty Hana Adriana